hond die me beschermd?

Discussie in 'Honden' gestart door blaatje, 30 apr 2009.

 1. blaatje

  Lid geworden:
  30 apr 2009
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  hey, ik ben net nieuw hier, en kom nu al met een klein probleem, of een heel groot probleem.

  ik zou even bij het begin beginnen, sinds 4 maand woon ik op een manege, hier verhuren ze kamers. Op deze manege hebben ze een prachtige Cane Corso van ongeveer 2 als waakhond lopen. Ik ben iemand die al snel een band met een hond krijgt, dit is dus ook bij onze Cane Corso hier gebeurt. ik loop bijna elke avond met haar. als het lekker weer is heb ik de buiten deur hier open staan, en dan komt ze me ook geregelt een bezoekje brengen. nu is het probleem dat als er iemand anders ook in de keuken is, iemand die ze niet kent..ze gelijk begint te grommen. ook heeft ze mn vader al in zn kuit "gebeten". Als we aan het lopen zijn is ze erg bang voor andere honden, ze is niet erg gesocialiseerd. als ze de hond vanaf een afstandje kan bekijken is het goed, maar laatst rende een hond keihard op haar af, deze heeft ze in zn nek gegrepen. alles is wel goed gegaan, maar bijten is natuurlijk niet goed. Mijn vraag aan jullie is, of jullie weten wat ik hier aan kan doen, of hoe ik er mee om moet gaan?
  ik probeer eigenlijk wat afstand te creeeren, maar dat is gewoon heel lastig!!
   
 2. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Deze hond ziet zich waarschijnlijk als jouw meerdere: ze beschermt haar kwetsbare mens tegen dingen die zij bedreigend vindt. Je zal je daarom meer als een leider op moeten stellen: jij weet wat eng is en niet en daar mag zij op vertrouwen.

  Er zijn meerdere hondenboeken die uitleggen hoe je dat leiderschap kan verkrijgen. Een aantal trucjes uit die boeken pas ik ook met mijn (leen)honden toe. Het gaat daarmee om zaken zoals 'eerst gaat de baas door de deur, dan pas de hond' zodat het voor de hond duidelijk is wat diens positie is. De methode wordt o.a. door de auteur Jan Fennell helder uitgelegd.
   
 3. blaatje

  Lid geworden:
  30 apr 2009
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  dankje voor je reactie,

  ik heb hier zelf inderdaad ook al aangedacht, maar ik vind het dan weer zo raar dat ze zich wel heeel onderdanig gedraagd bij mij, ze gaat op dr rug liggen als k dr roep..en kruipt echt naar me toe. dit vind ik niet echt signalen van een dominante hond;o

  ik ben inderdaad wel bezig met de rangorde bepalen, ik ga eigenlijk altijd als eerste door de deur, en ook als ze bijvoorbeeld een koekje krijgt moet ze eerst zitten.
   
 4. Halifax

  Lid geworden:
  16 nov 2008
  Berichten:
  568
  Leuk Bevonden:
  1
  Re:

  dit zijn ook wel 2 tegenstrijdigheden...

  Ik geloof trouwens niet dat een hond zijn baas moet beschermen. Klopt ook niet, want je bent net baas OMDAT je de sterkste, slimste,... bent. Waarom zou een zwakkere je bijgevolg moeten gaan verdedigen? :confused:
   
 5. miriampje

  Lid geworden:
  1 feb 2009
  Berichten:
  24
  Leuk Bevonden:
  0
  Re: Re:

  precies, in de natuur is het zo dat de roedel de leider verdedigd, niet andersom. oftewel, JIJ bent de baas en JIJ beslist wat die hond doet. op de een of andere manier moet je dit de hond duidelijk zien te maken. Sorry, zelf heb ik geen ervaring met honden en heb dus geen idee hoe je dit moet aanpakken...
   
 6. Karin1989

  Lid geworden:
  28 mei 2009
  Berichten:
  152
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi Hoi,

  Volgens de "Grote hondenencyclopedie van Esther Verhoef is de Cane Corso een erg waakse hond en beschermend en dit is een karaktertrek dus het zit in de hond maar de cane corso is ook een gehoorzame hond, als de baas zegt dat het goed volk is dan is het goed en moet de hond gehoorzamen. Ik denk dat je zeeeer consequent tegen de hond moet zijn en wat jij negatief gedrag vindt van de hond, gelijk de kop indrukken en positief gedrag belonen met een aai over de kop of zo af en toe een koekje. Als je merkt dat hij gaat grommen of jou probeert te beschermen probeer dan eens om hem af te leiden en als je dan langs het onderwerp van grommen komt zorg dan dat jij belangrijker bent dan die andere hond zodat hij er geen aandacht voor heeft. Ben je er voorbij zonder grommen of uitvallen dan uitbundig belonen en ga even spelen met hem/haar. Ga een andere hond nooit uit de weg of omlopen want dan wordt het alleen maar erger, daar zijn ze veels te slim voor. Ook staat er in het boek dat het belangrijk is om de hond in de puppytijd goed te socialiseren met andere honden. Je praat hier toch over een hond van rond de 45 a 50 kilo voor een reu.

  Heel veel succes. :see_no_evil:
   
 7. Karin1989

  Lid geworden:
  28 mei 2009
  Berichten:
  152
  Leuk Bevonden:
  0
  hoe is het gegaan?
  heb je wat gehad aan mijn uitleg?
   
 8. ckleine

  Lid geworden:
  16 feb 2011
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo Allemaal

  Ik heb hetzelfde probleem, ik heb een pup van bijna 9 maanden en hij beschermt mij tegen andere honden, hij gaat er altijd tussen instaan en als de andere hond (ook al kent hij die hond) te dicht in mijn buurt komt dan valt hij aan of begint te grommen, ditzelfde geld voor zijn speeltjes, takjes buiten etc, hij wil niet delen en is dus erg dominant.
  Ik heb een cocker spaniel en ik weet dat deze honden erg dominant kunnen zijn en dat ze er om bekend staan dat ze hun baasje beschermen.
  Nu is mijn vraag wat kan ik het beste doen, ik pak hem nu bij het nekvel en leg hem op zijn rug totdat hij rustig is. Dit heeft wel effect maar is dit de manier om hem duidelijk te maken dat ik het niet tolereer dat hij mij zo beschermt.
  Wie heeft tips voor me?

  vriendelijke groeten
   
 9. Halifax

  Lid geworden:
  16 nov 2008
  Berichten:
  568
  Leuk Bevonden:
  1
  dominant.... of onzeker? :wink:

  een hond die zo reageert, sorry die noem ik niet dominant.
   
 10. ckleine

  Lid geworden:
  16 feb 2011
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Volgens mij is mijn hond niet onzeker, hij weet precies wat hij wil, met z'n negen maanden is het al een klein eigenwijsje :smiley: Ze zeggen ook dat als een hond op een ander hond zit te repen dat dit ook een teken van dominantie is. Hij speelt ook wel met anderen honden hoor, de socialisatie en dominantie handelingen heeft hij als pup gehad, ik ben er mee naar de cursus geweest en hij laat het allemaal toe, alleen beschermt hij mij teveel. Als er mensen in huis komen die hij niet kent dat loopt hij gelijkt naar zijn voerbak om deze te beschermen, hij gromt niet maar wil wel laten zien dat ze van hem zijn, is dit dan geen dominantie? Ik kan zijn voer en speeltjes wel afpakken maar owee als er een andere hond in de buurt komt, dan eet hij alles gelijk op en begint te grommen als ze in de buurt komen.

  Hoe moet ik het nu zien onzeker of dominant en wat moet ik eraan doen?

  groetjes :wave:
   
 11. Sabineb

  Lid geworden:
  6 jun 2011
  Berichten:
  15
  Leuk Bevonden:
  0
  ckleine, het klinkt als dominant gedrag, maar om dat echt te bepalen via het internet is moeilijk op basis van je beschrijving. Wel zou ik oppassen met het toepassen van het op de zij of de rug leggen. Ik zou me gaan richten op het leidergedrag dat jij en eventuele gezinsleden vertonen naar het dier toe, duidelijke grenzen stellen, blocken bij bezitterig gedrag, eerst werken voor voer of affectie, knuffels als beloning voor goed gedrag en natuurlijk het belangrijkst van alles, veel amen lopen, tijdens de migratie (het lopen van de roedel) leert een hond zijn leider te volgen en dat werkt door in huiselijk gedrag. Ik zie het gedrag niet als jou beschermen overigens maar jij bent van hem en zijn huis/spullen/voer ook. Hoe toont hij aan bezoekers dat zijn voerbak van hem is?
   
Laden...

Deel Deze Pagina