hoe gevaarlijk is een open trap voor een kitten?

Discussie in 'Katten' gestart door siiepie, 14 jun 2007.

 1. siiepie

  Lid geworden:
  16 mei 2007
  Berichten:
  33
  Leuk Bevonden:
  0
  Tot nu toe sluiten we onze kitten altijd op in een slaapkamer als het nacht is of als we even weg moeten. Hij is nu bijna 8 weken en kan goed trap lopen maar wij hebben in de huiskamer een open trap naar boven. En vaak jaagt hij achter onze oudere kat aan (of anders om) en dat vinden we erg griezelig. Want hij kan makkelijk tussen de treden door vallen. Dus we durven hem niet alleen te laten in de woonkamer. Naar boven gaat nog wel maar naar beneden en dan in volle vaart lijkt ons erg gevaarlijk. Wie heeft ervaring met een open trap en een kitten? Wanneer is het wel vertouwd of zijn we te voorzichtig? Opsluiten is ook niet leuk voor hem maar wel veiliger toch?
   
 2. zaza

  Lid geworden:
  13 okt 2003
  Berichten:
  1.409
  Leuk Bevonden:
  1
  Wij hebben ook een open (betonnen) trap zonder leuning naar de tuin toe.
  Onze dieren kunnen daar op en af stormen zonder te verongelukken.
  Met kittens wachten we meestal tot ze een week of 12 zijn, we hadden ook het geluk dat ze zelf wel door hadden dat het niet helemaal veilig is en ze waren zelf heel voorzichtig.
  We lieten ze rustig doen, het begon dan met voorzichtig een trede naar beneden en terug naar boven.
  Ik moet wel zeggen dat zelfs op volwassen leeftijd ze niet al te gek doen op de trappen.
  Zeker van die houten trappen schuiven ze wel eens als ze te gek erover crossen, dus dan kijken ze zelf ook wel uit :wink: .
   
 3. Kimba

  Lid geworden:
  7 nov 2003
  Berichten:
  376
  Leuk Bevonden:
  0
  Zah-zah is net 12 weekjes (schat de DA) en die stuift als een gek de trap op en neer, zo vlug dat je haar amper zien gaan. de trap is in 2 delen, de onderste treden zijn tegeld en om de hoek zijn het open houten treden. Tot nog toe zonder ongelukken. (als ze tussen de houten trap door glijd valt ze naar beneden op de keldertrap) Maar eigenlijk mag ze gewoon niet op de trap en dat weet ze maar al te goed!

  Het peosje van de buren, 11 weken loopt ook stevig de trap op en af. Die is wel al een keertje van het eerste naar beneden gedonderd tussen de spijlen door toen ze tijdens het spelen achteruit liep. Daarna is ze ook nog eens uit de boom gevallen (hoger dan een verdiep). Tot op dit moment zonder verwondingen...katjes komen meestal wel op hun pootjes terecht, in dit geval toch.
   
 4. Jokie1973

  Lid geworden:
  3 jul 2007
  Berichten:
  74
  Leuk Bevonden:
  0
  Probleem is alleen dat ze niet altijd op hun pootjes terecht komen en dan heb je een bange kat als het ff tegenzit. Van de andere kant gaat ie dan wel voorzichtiger doen!!

  Groetjes
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. lisettedejong
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  1.821
 2. ranjita
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  2.769
 3. mel20
  Reacties:
  21
  Weergaven:
  12.810
 4. Poeker
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  1.371
 5. kitty4fun
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.978

Deel Deze Pagina