Haantjes versnipperen

Discussie in 'Discussies' gestart door Tieske, 14 jul 2007.

Topicstatus:
Je moet geregistreerd lid zijn op dit forum om de verdere reacties op dit bericht te kunnen zien. Klik hier om je te registreren.
 1. Tieske

  Tieske Dierenliefhebber

  Posts:
  1.227
  Leuks:
  0
  Trofeepunten:
  190
  Naar aanleiding van een kleine "discussie" die ontstaan is bij het topic "kunstenaris wil kuikentjes doden" (bij de nieuwberichten) ga ik hier verder met de discussie om daar niet langer off topic te gaan.

  Het gaat over de miljoenen haantjes die jaarlijks versnipperd worden omdat zij economisch gezien onbruikbaar zijn... zij kunnen namelijk geen eieren leggen. De kippetjes gaan naar boerderijen om legbatterijen te worden, en de haantjes worden dus gedood.

  Er zijn nu menigsverschillen. Sommigen van dit forum beweren dat de haantjes leven versnipperd worden, anderen beweren dat ze eerst verdoofd worden.

  Ik ben meteen al wat gaan opzoeken en ik vond dit artikel:

  Veerman belooft geld voor onderzoek naar alternatief voor versnipperen haantjes
  14-09-2006 • Minister Veerman heeft de SP toegezegd onderzoek te gaan betalen om een einde te maken aan het levend versnipperen van 30 miljoen haantjes per jaar door de Nederlandse pluimveesector, enkel omdat zij economisch niet rendabel zijn.


  Hanen leggen geen eieren, waardoor ze in economische zin voor de pluimveesector waardeloos zijn. SP-Kamerlid Krista van Velzen vraagt al jaren om een verbod of om alternatieven voor kuikens die één dag na hun geboorte levend de versnipperaar ingaan.

  Het is volgens de SP-woordvoerder dierenwelzijn principieel onjuist om dieren ter wereld te laten komen en meteen te doden om louter economische redenen. Zolang het selecteren in het ei ook maar een tiende van een cent duurder is zal het bedrijfsleven niets doen. Het wordt volgens de SP tijd dat de minister zich hard maakt voor het lot van miljoenen haantjes en in ieder geval onderzoek naar alternatieven gaat financieren.

  Veerman is echter een meester in het op de lange baan schuiven van dierwelzijnsproblemen. Al jaren komt de SP met voorstellen om het lot van dieren in Nederland te verbeteren. Nu de verkiezingen naderen heeft de minister eindelijk besloten op dit dossier niet langer aan te sukkelen en zegde hij de SP een onderzoek in Wageningen toe.


  Bron: sp.nl
  Link: klik hier

  Dit bericht dateert van september 2006. Op dat moment werden de haantjes levend versnipperd.
  Is het sinds toen veranderd? Dat kan zijn, dat ga ik nog verder uitpluizen ;)

  Maar ik denk in ieder geval dat er een aantal mensen niet eens wisten dat dit ooit levend en zonder verdoving gebeurd is. Jaja, tot vorig jaar september is het sowieso al zeker dat dit zonder verdoving én levend gebeurde!
  (nu ook nog hoor, maar ik zal dit wel met onbetwistbare bewijzen aantonen ;))

  Edit: link aangepast, zodat dit het forum niet uitrekt.
   

Topicstatus:
Je moet geregistreerd lid zijn op dit forum om de verdere reacties op dit bericht te kunnen zien. Klik hier om je te registreren.

Deel Deze Pagina

Bezoekers hebben deze pagina gevonden door te zoeken naar:

 1. versnipperen haantjes

  ,
 2. gaan haantjes in de versnipperaar

  ,
 3. haantjes worden versnipperd