Griekse landschildpad in winterslaap

Discussie in 'Reptielen, amfibieën en insecten' gestart door Nanoukpippin, 13 okt 2009.

 1. Nanoukpippin

  Lid geworden:
  1 apr 2008
  Berichten:
  65
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal,

  Mijn broertje heeft nu al 7 jaar lang een Griekse landschildpad; Schilpie. Hij heeft altijd binnengezeten tot afgelopen zomer. Afgelopen zomer hebben we een mooi tweedelig buitenhok voor hem gekocht. De hele zomer heeft hij buitengestaan. S' avonds zetten we hem in zijn nachthokje met lekker veel stro en een laag bark. De hele zomer ging het hartstikke goed. Nou wordt het winter en moet hij in de winterslaap. We hebben al veel informatie gezocht over winterslaap bij een landschildpad, maar het wordt niet helemaal duidelijk wat we nou moeten doen. Op het moment heeft hij al een paar dagen niet meer gegeten, zijn oogjes zitten stijf dicht en hij is steenkoud. We maken ons zorgen. Moeten we hem binnenhalen? Wat te doen?
  Alvast bedankt!
   
 2. *Alice*

  Lid geworden:
  16 apr 2008
  Berichten:
  89
  Leuk Bevonden:
  0
  Misschien kun je op deze site iets vinden waar je wat aan hebt: http://www.nbat.nl/aquarium4/griekselandschildpad.html.
  Je zou ook eens kunnen surfen om te kijken of er meer schildpad-deskundigen zijn. Wellicht kun je ze advies vragen over de eerste winterslaap van Schilpie.
  Succes! :smile:
   
 3. Nouzie

  Lid geworden:
  14 sep 2006
  Berichten:
  2.595
  Leuk Bevonden:
  0
  Griekse landschildpadden houden een winterslaap.

  Die van ons zetten we in de winter, zodra het koud begon te worden in de kelder in een grote wasketel met dennennaalden. Wel moet je ervoor zorgen dat het in de kelder ongeveer 4/5 graden blijft zodat het niet steeds afwisselend is en het niet vriest. Of je schildpad al wil gaan slapen merk je aan of hij al onderkruipt als je hem bovenop dennennaalden zet.
  Je kan ook ander materiaal gebruiken dan gedroogde dennennaalden en heb in een doos zetten ipv een ketel. Maar welk materiaal erg geschikt is en goed luchtdoorlatend is weet ik zo niet.
  Daarvoor zul je zelf even verder moeten zoeken.

  Veel succes ermee :ok:
   
Laden...

Deel Deze Pagina