Eerste keer jongen bij Agapornissen

Discussie in 'Vogels' gestart door nelly_555, 5 jun 2012.

 1. nelly_555

  nelly_555 Dierenfanaat

  Lid geworden:
  5 mrt 2006
  Berichten:
  1.306
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo iedereen, lang geleden dat ik hier op het forum ben geweest maar heb nu even een vraagje m.b.t. onze agapornissen. Ik hoop dat er iemand is met kweekervaring die kan helpen.

  We hebben namelijk een jong koppel agapornissen die nu voor de eerste keer eieren hebben gelegd, we hebben niet echt op de broedtijd en dergelijken gelet maar bij controle van het nestblok vandaag bleek er toch eentje uitgekomen te zijn, jong zal max. 1-2 dagen oud zijn. Er liggen nog 2 eieren naast die wellicht ook nog uitkomen, ze zijn namelijk niet geschouwd.
  Nu is het punt dat de vogels dus nog jonge onervaren ouders zijn en wij ook voor het eerst te maken hebben met jonge aga's. Ze hebben een nestblok en wat nestmateriaal maar ik zou graag tips willen over hoe we het jong de beste overlevingskansen kunnen geven en de ouders het beste kunnen helpen. Vader aga is redelijk tam, moeder helaas niet zo, maar we willen natuurlijk wel het nest kunnen controleren, wat is in zo'n geval aan te raden?
  Daarnaast zitten de ouders samen in een voliere met een andere (onvructhbaar) koppel die overigens wel hun eigen nestblok hebben en dus niet in die van de andere komen. Maar wat kunnen we verwachten als de jongen wellicht gaan uitvliegen? Kan het andere koppel dan jaloers worden en de jongen aanvallen of valt dat wel mee?

  Alle tips en adviezen zijn welkom!
   
 2. steve bruin

  Lid geworden:
  3 jun 2012
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  0
  gewoon zo veel mogelijk met rust laaten.
  het andere koppel zal ik er uit haalen als de jongen uitvliegen is er een kans dat ze de jongen dood pikken maar dat weet je nooit zorg iedereval voor GEEN stres.
  en voor veel en vers eten
  gr.steve
   
 3. jeffrey rahoens

  Lid geworden:
  29 dec 2010
  Berichten:
  1.079
  Leuk Bevonden:
  3
  Die andere koppel(s) wegnemen is helemaal niet nodig, gewoon goed opseveren.
  Dagelijks eivoer geven, een badje mag ook altijd, dagelijks wat groenvoer (paardenbloemen-de bladen ervan, muur, witloof, ...)
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. joycexxkus
  Reacties:
  10
  Weergaven:
  2.297
 2. René
  Reacties:
  34
  Weergaven:
  3.888

Deel Deze Pagina